Деякі причини занедбаних випадків раку щитоподібної залози - Нечай, О. П. (Clinical Endocrinology and Endocrine Surgery, 2015)
Мета роботи – визначити причини, які привели до випадків занедбаного раку щитоподібної залози. Матеріали та методи. Описання двох клінічних випадків занедбаного раку щитоподібної залози з особистої практики та аналіз літератури. Результати та обговорення. У першому випадку хвора спостерігалася протягом 10 років з приводу болю в спині та встановленого остеохондрозу, ігноруючи наявність відомого вузлового ураження щитоподібної залози. У другому випадку протягом 3 років хвора спостерігалася з приводу хондроми щитоподібного хряща, хоча насправді утворення являло собою злоякісну пухлину верхівки пірамідального відростка щитоподібної залози. Висновки. Причинами занедбаного раку щитоподібної залози є неналежне ставлення пацієнтів до свого здоров’я та недостатня інформованість лікарів (різних галузей) про обов’язкове виконання морфологічного дослідження всіх підозрілих новоутворень.