Вперше виявлений цукровий діабет як маніфестація плюрігормональної пухлини гіпофіза (соматотропіноми-кортикотропіноми). Клінічний випадок - Третяк, О. Е.; Щекатурова, Л. В.; Кидалова, Г. А.; Когут, Д. Г. (Clinical Endocrinology and Endocrine Surgery, 2016)
На прикладі клінічного випадку маніфестації акромегалії внаслідок плюрігормональної (СТГ/ АКТГ-продукуючої) аденоми гіпофіза у пацієнта молодого віку розглянуті питання діагностики змішаних аденом гіпофізу та лікування акромегалії на тлі субклінічного синдрому Кушинга і інсулінорезистентності.