Фармакотерапія ожиріння: минуле, теперішнє та майбутнє - Ткач, С. М.; Тимошенко, О. С. (Clinical Endocrinology and Endocrine Surgery, 2016)
В огляді описана еволюція фармакотерапії ожиріння – починаючи від застосування рослинних засобів, тиреоїдних гормонів і симпатоміметиків, і закінчуючи серотонінергічними препаратами, інгібіторами ліпази, аналогами пептидів і комбінованими засобами. Описано препарати, затверджені в даний час для тривалого лікування ожиріння, такі як орлістат, лоркасерін, ліраглутид, і комбінаціі фентермін/топірамат і налтрексон/бупропіон. Зроблено висновок, що найбільш перспективними препаратами для лікування ожиріння в майбутньому будуть комбінації препаратів з різними механізмами дії.