Неврилемома (невринома, шванома) надниркової залози - Сінх, К.; Юзвенко, Т. Ю. (Clinical Endocrinology and Endocrine Surgery, 2015)
Доброякісна пухлина, зв’язана зі шванівскою оболонкою нервів. Виникає у м’яких тканинах за ходом нервових стовбурів, а також черепних нервів, рідше – у внутрішніх органах. Буває поодинокою у вигляді вузла невеликих розмірів (2-3 см), зв’язаного з нервовим стовбуром. Дуже зрідка пухлина досягає великих розмірів, причому вага її може бути 2,5 кг і більше. Описано клінічний випадок: 2006 року було прооперовано чоловіка, 1965 р. н., із приводу утворення заочеревинного простору розмірами 60×50 мм, гормонально неактивного. Патогістологічний висновок: неврілемома лівої надниркової залози, гіперплазія коркового шару надниркової залози. На плановому обстеженні 2014 року за результатами МСКТ виявлено мікро аденому та гіперплазію правої надниркової залози.