Фармакотерапія ожиріння: минуле, теперішнє та майбутнє - Ткач, С. М.; Юзвенко, Т. Ю. (Clinical Endocrinology and Endocrine Surgery, 2017)
(Закінчення, початок в No 4/2016 р.) В огляді описана еволюція фармакотерапії ожиріння – починаючи від застосування рослинних засобів, тиреоїдних гормонів і симпатоміметиків, і закінчуючи серотонінергічними препаратами, інгібіторами ліпази, аналогами пептидів і комбінованими засобами. Описано препарати, затверджені в даний час для тривалого лікування ожиріння, такі як орлістат, лоркасерін, ліраглутид, і комбінаціі фентермін/топірамат і налтрексон/бупропіон. Зроблено висновок, що найбільш перспективними препаратами для лікування ожиріння в майбутньому будуть комбінації препаратів з різними механізмами дії.