Патологія щитоподібної залози у дитячого населення України - Зелінська, Н. Б.; Ларін, О. С. (Clinical Endocrinology and Endocrine Surgery, 2016)
Лекція присвячена аналізу динаміки поширеності та рівня захворюваності для патології щитоподібної залози в Україні серед дитячого населення різного віку за 2000–2015 рр. Проаналізовано таку патологію, як дифузний і вузловий зоб, гіпотиреоз, включаючи вроджений. Окрему увагу приділено дослідженню захворюваності на рак щитоподібної залози у дітей віком 0–14 років починаючи з 1991 і до 2015 рр., у тому числі в різних регіонах України.